Denis Dufour
Compositor Convidat:
PRESENTACIÓ
PROGRAMA DE MÂ
Orquesta del Caos 2018 | caos@sonoscop.net | C/ Montalegre 5 - CCCB - Barcelona
Degut a la convocatòria de vaga general per al divendres 18 d'octubre, la programació del Zeppelin es comprimeix el Dissabte 19 d'octubre.
Col·labora:
Organitza:
Esmuc
Cccb
Cccb
Pl. Joan Coromines, s/n
Cccb Plaza de Joan Coromines, s/n; acceso puerta principal CCCB en calle Montealegre 5
Esmuc
C/ Padilla 155
Data límit 20 d'Octubre
Dijous 27
Divendres 28
Dissabte 29
Convocatòria Arbres
Orquesta del Caos 2018 | caos@sonoscop.net
C/ Montalegre 5 - CCCB - Barcelona
Degut a la convocatòria de vaga general per al divendres 18 d'octubre, la programació del Zeppelin es comprimeix el Dissabte 19 d'octubre.
Castellano
Col·labora:
PRESENTACIÓ
18 i 19 d’octubre
Teatre CCCB
Entrada Lliure
Amb aquesta nova edició de Zèppelin ens proposem donar a conèixer la personalitat creadora d'artistes sonores i sonors, compositores i compositors, de trajectòries especialment marcades per una força experimentadora que els ha dut a cercar lluny enllà del món que de bon començament tenien a l'abast. Dediquem la jornada del 18 d'octubre als algorismes, tan presents avui en les nostres vides i alhora tan propis de la música experimental de sempre, car una partitura no deixa de ser una forma d'expressar un algorisme. Hem demanat per això un concert complert a un clàssic de la música feta amb ordinadors, Clarence Barlow, que fa molt poc publicava el seu darrer album, Musica Algorithmica, amb el segell World Edition, de Colònia. En aquesta mateixa línia, s'hi troba el concert de live coding a càrrec d'Iván Paz, Roger Pibernat, Niklas Reppel i CItlali Hernández. Es tracta d'una iniciativa de Top Lap, un projecte resident a Hangar. Pertanyen igualment a generacions emergents Jordi Espuny, que estrena una obra fruit del pensament musical traduït en algorismes, i Anna Cirre, que obrirà Zèppelin amb una performance basada en l'ús crític i disruptiu dels algorismes de traducció de Google.
Com a contrapunt d'aquestes iniciatives de natura especialment computacional, Zèppelin i l'Orquestra del Caos s'afegeixen a l'experiència transfronterera Ganta, en col·laboració amb Ensemble Flashback, de Perpinyà, NauCôclea, de Camallera, i Factoria Cultural Coma Cros, de Salt. Etienne Noiseau i Kao Zen són els artistes que varen guanyar aquesta convocatòria amb projectes basats en el paisatge sonor i la memòria. Ens ofereixen en aquest dia 18 d'octubre les seves creacions per primera vegada a Barcelona.
En el programa de dissabte, dia 19 d'octubre, l'experimentalitat musical prové o s'adreça a altres àmbits, com ara la dansa, el vídeo, l'escena o la improvisació. És el cas, per exemple, de la reconeguda compositora Charo Calvo, radicada a Brussel·les, que va començar la seva carrera artística com a ballarina. Actualment explora com a principal font d'inspiració la dramatúrgia del so i el poder d'evocació de les imatges mentals que genera. També, el del compositor argentí, avui professor a l'Universitat Federal de Juiz de Fora, Brasil, que tancarà Zèppelin amb la seva òpera electroacústica Helena y su ventrílocuo, interpretada per la cantant Doriana Mendes, o el del compositor anglo-francès, Alexander Vert, director de l'Ensemble Flashback, que amb un improvisació electroacústica, igualment estrena a Barcelona el treball que realitza plegat amb creadors visuals. Finalment, si Javier Sánchez, Oliver Vinent i Pablo Fredes ens ofereixen en la programació d'aquest dia les seves reflexions algorismiques, multifocals i acusmàtiques, Ebe Giovaninni, Malu Gimenes Peres i Paolo Carretero presenten Me ta mor fo si, una instal·lació sonora que pren com a punt de partida els registres sonors de Sons en Causa, que la Orquestra del Caos va realitzar fins a 2012 a un bon nombre de selves i altres paratges naturals latinoamericans.
18 i 19 d’octubre
Teatre CCCB
Entrada Lliure