Lali Barrière, Barcelona 1964.
Mœsica i matemˆtica, activa en l'escena d'improvisaci— lliure de Barcelona. Treballa amb objectes acœstics i amplificats, dispositius electr˜nics casolans, gravacions de camp i programaci—, amb un enfoc minimalista. Actualment toca en les formacions estables A=B, amb Ferran Fages, ‡rum, amb Juan Matos Capote, i el grup de post-rock Grus.
Com a matemˆtica, Žs professora i investigadora a la UPC. Els seus interessos tant musicals i art’stics, com pel pensament i el raonament visuals, l'han portat a aplicar els seus coneixements matemˆtics a l'œs creatiu de la programaci—. A mŽs de Matemˆtiques ensenya Programaci— creativa i Mœsica i Matemˆtiques, i col·labora en el Mˆster en Art Sonor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Zona franca
Quan penso en paisatge sonor penso, per proximitat, en els viatges en tren de rodalies. Els moments en qu alguns es porten un llibre, o feina per fer, i jo, en canvi, em dedico gairebŽ sense voler-ho a escoltar. S—n estones de sentir sorolls que normalment no tenim presents i que ni tan sols arriben a molestar-nos, quan concentrem l'atenci— en alguna altra cosa. ƒs l'escolta d'algœ que es meravella amb la infinitat de sons que en el dia a dia passen desapercebuts. I en un moment molt quotidiˆ, com Žs el d'anar a la feina.
Com canvia l'escolta quan surts de casa amb la intenci— d'anar a escoltar i, potser, gravar! La sensaci— de furtivitat quan ens emportem els sorolls del nostre entorn ben codificats en les targes de les nostres gravadores... Per qu aquests moments i no d'altres? Quin œs n'haurem de fer? I si, com en aquesta ocasi—, es tracta d'utilitzar aquest tresor sense haver estat present en el lloc i el moment de la captura...
En zona franca, la pea que presento, utilitzo les gravacions per crear un macrocosmos envolvent. Un entorn que es troba i conviu amb un m—n sonor mŽs personal: un microcosmos discret d'intervencions amb objectes i dispositius, lligat a la inestabilitat del gest.

 

 

 

BarcelonaSoLímit

ZèppelinExpandit2012 es dedica principalment al paisatge sonor dels límits de la Ciutat de Barcelona. La consciència dels límits és un element fonamental de la identitat de tota entitat. Es en aquest sentit que vàrem elaborar la idea essencial del projecte ZèppelinExpandit2012 : la creació d'una base de dades oberta, composta de paisatges sonors dels límits dels districtes barcelonins amb els municipis de la perifèria de la ciutat i el mar : Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

llegir més . . . . leer más

lali
Lali Barrière :: http://www.lalibarriere.net :: www-ma4 .upc.edu/~lali